Pravila privatnosti

  1. Pravila privatnosti

Ovo je Izjava o privatnosti i kolačićima stranice consultarium.hr (u daljnjem tekstu: ‘Consultarium’). Ova izjava objašnjava kako se Consultarium bavi osobnim podacima dobijenim putem internet stranice  (u daljnjem tekstu: “consultarium.hr”). Uz to, moguće je prikupljanje podataka kada nas korisnici kontaktiraju izvanmrežno, na primjer da zatraže informacije telefonom. Ova se izjava odnosi i na kolačiće koje koristimo na web stranici.

  1. Što su osobni podaci?

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na određenu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može odrediti. Konkretno, osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet korisnika (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, broj telefona.).

  1. Obrada podataka

Obrada osobnih podataka je svaka radnja ili skup radnji izvršenih na osobnim podacima, bilo automatskim sredstvima ili ne, kao što je prikupljanje, snimanje, organiziranje, spremanje, prilagodba ili izmjena, povlačenje, uvid, korištenje, otkrivanje putem prijenosa, objavljivanje ili na drugi način učinjenih dostupnim, svrstavanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništavanje, te provedba logičkih, matematičkih i drugih operacija s tim podacima.

U slučaju da Korisnik ne želi da prodavatelj više na bilo koji način obrađuje podatke istoga, te zahtijeva brisanje podataka o istome, mora to prodavatelju javiti, i to putem e-mail poruke na e-mail adresu info@consultarium.hr

  1. Prikupljanje podataka

Da bi posjeta na consultarium.hr postala posjetitelju privlačnija, consultarium prikuplja informacije o Vašim osobnim podacima i ponašanju navigacije na našoj web stranici i podatak da li ste pronašli našu web stranicu putem jednog od naših reklamnih kanala.

Među tim podacima su na primjer:

 • Država

 • IP adresa

 • Kako ste ušli u našu web stranicu?

 • Gdje napuštate našu web stranicu?

 • S kakvom vrstom uređaja posjetite našu web stranicu?

 • Koji jezik primarno koristite na računalu-uređaju sa kojim ste posjetili web stranicu?

 • Između ostalog, gore navedene informacije se koriste za bolje razumijevanje posjetitelja web stranice, za učitavanje ispravne web stranice i prikazivanje relevantnih oglasa.

Slanje upita putem kontakt formulara

Podaci koji se prikupljaju su:

 • Broj telefona

 • E-mail adresa

 • Ime i prezime

 • Naziv tvrtke

Navedeni podaci upotrebljavaju se isključivo u svrhu kontaktiranja zainteresiranih korisnika kako bi ih se upoznalo sa našim uslugama, te u svrhu dogovora početnih konzultacija.

Izvanmrežno prikupljanje podataka

Ukoliko ostvarite kontakt npr. putem telefona, ili osobno podaci koji se mogu prikupiti su:

 • Naziv tvrtke

 • Broj telefona

 • Vaša funkcija

 • Ime i prezime

 • e-mail adresa

 • adresa tvrtke

Podaci prikupljeni na ovaj način koristiti če se u istu svrhu i na isti način, kao i podaci prikupljeni putem kontakt formulara za upit o konzultacijama.

  1. Sigurnost Vaših podataka

Consultarium poduzima mjere da dovoljno zaštititi Vaše osobne podatke. Da bismo to postigli, upotrebljavamo sredstva koja odgovaraju našim aktivnostima, prirodi i veličini naše tvrtke te vrstama podataka koje obrađujemo. To činimo kako bismo spriječili neovlašteni pristup, prilagodbu, otkrivanje ili gubitak osobnih podataka.

  1. Brisanje podataka

Imate pravo zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje Consultarium posjeduje o Vama. Zahtjev za brisanje osobnih podataka može se poslati e-poštom na adresu info@consultarium.hr

  1. Privatnost i kolačići trećih strana

Izjava o zaštiti privatnosti i kolačića nije primjenjiva na podatke prikupljene od tvrtki kao što je Google. Na Vašem Google računu možete sami prilagoditi svoje postavke. Posavjetujte se o ovim pravilima o privatnosti.

Consultarium ni na koji način ne može biti odgovoran ili odgovarati za način na koji se treće strane i tvrtke bave Vašim (osobnim) podacima. Consultarium uvijek savjetuje da pročitate Izjavu o privatnosti i kolačićima na relevantnim web stranicama i relevantnim tvrtkama.

  1. Uporaba kolačića

Kao i kod mnogih web stranica, Consultarium koristi kolačiće i datoteke slične kolačićima i tehnologijama kao što su “web beacons” (u daljnjem tekstu: “Cookies”).

Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se šalje putem web stranice putem Vašeg preglednika a zatim se sprema na hard disk Vašeg računala, telefona ili tableta.

Kolačići se, primjerice, koriste za spremanje zaporki i osobnih postavki, tako da ih ne morate ispunjavati prilikom sljedeće posjete web stranici.

U nastavku će se objasniti kako web stranica koristi kolačiće, odakle kolačići dolaze i zašto se koriste. Za optimizaciju vlastitih oglasa i onih iz trećih strana prikupljamo, između ostalog, sljedeće podatke:

 • Usluge koje se pregledavaju

 • Vrijeme provedeno na web stranici

 • Kako je korisnik došao na web stranicu

  1. Funkcionalni kolačići 

Consultarium upotrebljava kolačiće, kao što je Google Analytics, kako bi se sjetili odabranih postavki i unosom podataka tijekom posjeta našoj web stranici. Ovi kolačići lakše pregledavaju našu web stranicu da svaki put ne trebate ponovno unositi određene podatke.

Osim toga, Consultarium može koristiti kolačiće koji su neophodni za dobro funkcioniranje stranice, čak i kada posjetite web stranicu na mobilnom telefonu ili tabletu.

  1. Kolačići za analizu

Google Analytics,

Ove usluge web analize koriste Cookies kako bi analizirali kako posjetitelji koriste Web stranicu. Kolačići se koriste za spremanje informacija o posjetiteljima, kao što je vrijeme posjeta web-stranice, da li je posjetitelj posjetio web-stranicu prije i putem kojih kanala je posjetitelj stigao na web-stranicu.

  1. Retargeting kolačići

Web stranica upotrebljava ponovljene kolačiće kako bi prikazala relevantne oglase ponovnim posjetiteljima web stranice. Pomoću tih kolačića može se izraditi profil ponašanja surfanja tako da oglasi odgovaraju Vašim interesima. Oglasi se prikazuju na Webstranicama partnera i na društvenim medijima.

  1. Posjetitelj web stranice

Consultarium koristi Google AdWords i facebook usluge remarketinga za prikazivanje oglasa na web stranicama treće strane (uključujući Google) ponovnim posjetiteljima Consultarium-a. Oglasi mogu biti tekstualni ili prikazni oglasi na Google prikazivačkoj mreži.

  1. Prihvaćanje i odbijanje kolačića

Kolačiće možete prihvatiti ili odbiti podešavanjem postavki preglednika. Svaki preglednik je drugačiji, pa vas Consultarium upućuje na stranicu s informacijama o Vašem pregledniku ili korisničkom priručniku vašeg telefona za postavljanje Vaših postavki kolačića.

Ako su kolačići potpuno isključeni, moguće je da ne možete koristiti sve funkcije web stranice. Ako upotrebljavate različita računala na različitim lokacijama, morate provjeriti je li svaki preglednik postavljen na Vaše postavke kolačića.

Kolačiće možete uvijek ukloniti s hard diska na računalu, telefonu ili tabletu. Posjetite stranicu s informacijama preglednika ili korisničkom priručniku telefona ili tableta da biste saznali kako to učiniti .

  1. Izmjene

Sadržaj ove Izjave o zaštiti privatnosti i kolačića može se izmijeniti. Najnovija verzija uvijek se može naći na web stranici. Consultarium savjetuje da redovito provjeravate ovu Izjavu o zaštiti privatnosti i kolačićima, barem prije nego date osobne podatke Consultariumu.

Scroll to top